در حالیکه برخی رسانه های مخالف دولت اصرار بر القاء نارضایتی علما از دولت دارند، برابر آمار موجود حجم سفرهای مسئولین ارشد این دولت به قم و دیدارهای آنان با علما در تمام دولت های پس از انقلاب بی سابقه بوده است و مراجع تقلید نیز با وجود این واقعیت و توجه ویژه دولت به ارزش های اسلامی و انقلابی، دولت را از خود می دانند و چنانچه گاهی نیز مواردی را متذکر می شوند از سر همین دلسوزی است
در حالیکه برخی رسانه های مخالف دولت اصرار بر القاء نارضایتی علما از دولت دارند، برابر آمار موجود حجم سفرهای مسئولین ارشد این دولت به قم و دیدارهای آنان با علما در تمام دولت های پس از انقلاب بی سابقه بوده است و مراجع تقلید نیز با وجود این واقعیت و توجه ویژه دولت به ارزش های اسلامی و انقلابی، دولت را از خود می دانند و چنانچه گاهی نیز مواردی را متذکر می شوند از سر همین دلسوزی است.
یکی از نمودهای عینی این دلسوزی در دیدارهای امروز مدیرعامل سایپا، مدیرعامل ایرنا و تعدادی از مدیران جوان دولت با برخی مراجع بروز یافت. به طوری که وقتی مهرداد بذرپاش از حجم روزافزون تخریب ها علیه دولت در سال آخر دوره اول گلایه کرد، آیت الله جعفر سبحانی از مراجع تقلید با انتقاد از برخی مطبوعات غیرمنصف تأکید کرد: «نقد از دولت باید منصفانه و بدون تخریب باشد. انتقاد باید سالم و صادقانه باشد و منتقدان باید راهکارهایی به دولت نشان دهند. برخی از مطبوعات برای نقد از ادبیات بسیار نامناسبی استفاده میکنند که باید این قشر از مطبوعات ضمن پرهیز از تخریب دولت، باید دولت را در دستیابی به اهداف خود کمک کنند. کشوری که میخواهد به قرآن و سنت پیامبر عمل کند همه دشمنان اسلام با او دشمنی میکنند و ما باید با کمک کردن به دولت توطئههای دشمنان را خنثی کنیم.»
وی در حالیکه دولت نهم را دولتی خدمتگزار و شایسته تجلیل می خواند، دکتر احمدی نژاد را نیز شجاع و مدبر توصیف کرد و همچنانکه رهبر انقلاب طی ۳ سال اخیر بارها بر احیاء شعارهای انقلاب در این دولت تأکید کرده اند، این مرجع تقلید نیز خاطرنشان کرد: دکتر احمدینژاد ضمن احیای ادبیات انقلاب در کشور، روحی تازه در انقلابیون کشور دمید.
آیت الله سبحانی اما پس از آنکه احمدی نژاد را شجاع خواند، به مصادیقی از این روحیه در رئیس جمهور نیز اشاره کرد و گفت: سالها بود که مسئولان از خارج شدن سوخت کشور خبر میدادند، ولی اقدامی برای جلوگیری از آن انجام نمیشد و سهمیهبندی بنزین اقدام مناسبی برای مبارزه با خارج شدن سوخت از کشور است.
این استاد حوزه در بخش دیگری از سخنانش به مطالبه سالیان دراز علما درخصوص شبهه زدایی از ربوی بودن سیستم بانکی کشور نیز اشاره و با مناسب و مثبت ارزیابی کردن اقدام دولت در کاهش نرخ سود بانکی اظهار داشت: اصولا کشور نیازمند تولید و تولید نیز نیازمند سرمایه است و مسئولان باید با اعطای تسهیلات بدون سود از تولیدکننده حمایت کنند.
وی در مقابل برخی خودباختگی ها در حوزه اقتصاد به این نکته نیز تأکید کرد که ما نباید به حرف اقتصاددانان غربی گوش دهیم و اقتصاد اسلامی را فراموش کنیم.
اما مدیران جوان دولت در دیدار با آیت الله مکارم شیرازی نیز بیاناتی مشابه دیدار با آیت الله سبحانی در حمایت از دولت شنیدند. این مرجع تقلید در سخنان خود اظهار داشت: دولت نهم در سه سال فعالیت خود پیشرفتهای قابل توجهی داشته که این پیشرفتها غیرقابل انکار است. دولت نهم حامی نظام جمهوری اسلامی و طرفدار مکتب اهل بیت (ع) است.
وی افزود: دولت نهم به اصول پایبند است و حسن نیت رئیس جمهور ثابت شده و اگر هم اشتباهی در مجموعه دولت صورت گیرد، ناشی از اشتباه بدون سوء نیت است.
این مرجع تقلید تصریح کرد: دکتر احمدی نژاد بیش از هر فرد دیگری برای خدمتگذاری به مردم تلاش و فعالیت میکند.
به گزارش فارس، این استاد حوزه بیان داشت: در دولت نهم پیشرفتهای علمی، عمرانی، روابط بینالمللی و ... بسیاری صورت گرفته است که انکار ناپذیر است.
آیتالله مکارم شیرازی با اشاره به برخی از مشکلات اقتصادی کشور گفت: دولت باید در مسائل اقتصادی از مشاوران و نخبگان استفاده کند و البته شنیدهام که مجلس و دولت نیز برای مسائل اقتصادی گروههای مشورتی مشترک تشکیل دادهاند که این اقدام بسیار مناسب است.
این مرجع تقلید، افزایش قیمت نفت، بروز بحران غذا و خشکسالی را مورد توجه قرار داد و گفت: اینها مسائلی هستند که کار دولت را در بخش اقتصادی با مشکل مواجه کردهاند و مردم باید بیشتر با فشارهای خارجی که به کشور وارد میشود، آشنا و مطلع شوند.
وی در ادامه با اشاره به مسئله دستیابی به انرژی صلحآمیز هستهای تاکیدکرد: ما باید در مسئله هستهای با تدبیر عمل کرده و نباید دشمن را تحریک کنیم.
استاد حوزه علمیه قم اضافه کرد: البته ما نباید از دستیابی به حقوق مسلم خود عقبنشینی کنیم، چرا که دشمنان با عقبنشینی ما پا را فراتر میگذارند.
اگرچه از سایر دیدارهای این مدیران جوان با برخی دیگر از مراجع تقلید خبری منتشر نشده است اما به نظر می رسد، علما و مراجع دولت نهم را مکتبی و خودی می دانند که از تعرض نااهلان به آن به بهانه نقد و سوءاستفاده از مرجعیت در این روند نامبارک، نگرانند.